Bandırma, deniz taşımacılığına ağırlığını koyamadı”

 Bandırma, deniz taşımacılığına ağırlığını koyamadı”






Deniz taşımacılığına 35 yıl hizmet veren Süleyman Seyfullahoğulları:
Bandırma, deniz taşımacılığına ağırlığını koyamadı”
Bandırma'da, denizyolları, deniz nakliyat, kıyı güvenliği ve gemi kurtarma işletmelerinin Bandırma ve Erdek acenteliğini 35 yıl süreyle yapan, ülkemizde feribot ve Ro-Ro işletmelerinin Türkiye'deki otoriteleri arasında yer alan Süleyman Seyfullahoğulları, İDO'ya ait feribotlar ve deniz otobüslerinin özelleştirilmesinin ardından uygulanan fahiş bilet fiyat uygulaması ile Bandırma'nın, deniz taşımacılığındaki yeri ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Bandırma'nın, İstanbul ile Bandırma arasındaki deniz yolu işletmeciliği şansını 1995 yılında harcadığını öne süren Seyfullahoğulları, O dönemde, Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği(BANSİAD),  bir şirket kurularak, bu hatta deniz yolu işletmeciliği yapılması önerimi kabul etmedi. MÜSİAD ise bu önerime sıcak baktı. Şu andaki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulan şirket, bu hatta koyduğu Adnan Menderes ve Turgut Özal feribotları ile seferleri başlattı” dedi.
Seyfullahoğulları, özelleştirilen Çelebi Bandırma Limanı'nın ise şu ana dek Bandırma'ya ciddi bir yararı bulunmadığını sözlerine ekledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli